Следващото ниво на бабините пари в дюшека: Иззеха легло с 20 млн. долара

DenNews.bg
25.01.2017
размер на текста:

Най-сигурното място за парите е дюшека. Тази българска политика получи израз на значително по-високо ниво в САЩ, след като властите там откриха и конфискуваха легло, подплатено с 20 млн. долара. Банкнотите са били скрити в рамката на легло, в жилище в Масачузетс. Според полицията парите са свързани с финансовата пирамида TelexFree, която ужили над 1 млн. души.
Парите са открити в жилището на бразилеца Клебер Рене Ризерио Рока. Той е арестуван и обвинен в заговор с цел пране на пари.
Според прокуратурата мъжът е едно от звената в схемата, по която милиони долари са били преведени от Хонконг в Бразилия.
TelexFree е една от най-големите финансови пирамиди в Бразилия, събрала около 1 млрд. долара за клиентите в различни страни по света.
Официално компанията продавала IP-телефония. Всъщност обаче печелела, като привлича хора да продават нейните услуги и да публикуват рекламата й. За да получат работата, първо трябвало да внесат свои пари в компанията, а по-късно тя им ги изплащала.
Парите за това идвали от нови кандидати да станат нейни дистрибутори. Често това били приятели и роднини на тези, които вече „работели“ за TelexFree.
По данни на американските власти десетки хиляди хора рекламирали по тази схема услугите на компанията в интернет. Източник: manager.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети