След 3-дневен процес рецидивист влиза за една година в затвора заради кражба на пари от старец

DenNews.bg
21.01.2017
размер на текста:

 За три дни, по бързо производство на Районна прокуратура – Бяла рецидивист, извършил кражба на пари от възрастен мъж, влиза в затвора.

Съдът одобри постигнатото с прокуратурата споразумение, с което Росен Ш. се призна за виновен и е осъден за това, че на 16.01.2017 г. в с.Стърмен, обл.Русе, в условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи – пари в размер 915 лева от владението на 84-годишен мъж, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196, ал.1, т.1, вр.чл.194, ал.1, вр.чл.29, ал.1НК. Престъплението е извършено при пряк умисъл.

23-годишният рецидивист е осъден на една година лишаване от свобода при строг режим. Причинените имуществени вреди са възстановени.

Росен Ш. станал свидетел на разплащане от страна на възрастният мъж с младеж, който бил извикан да му нацепи дърва. Рецидивистът забелязал, че има пари и решил да ги открадне. Изчакал момент в който старецът да излезе от дома си, за да отиде до близкия магазин, влязъл необезпокояван в жилището и откраднал парите му. С част от пари решил да си закупи мобилен телефон, но било разкрит и задържан.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда. Росен Ш. е приведен в Затвора в Белене.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети