7 нови автомобила идват за пътните полицаи в област Кюстендил, ще се издават веднага електронни фишове

DenNews.bg
19.01.2017
размер на текста:

Седем нови автомобила ще получи ОДМВР- Кюстендил, те ще са добре оборудвани и това ще дава възможност на пътните полицаи да връчват веднага електронните фишове. С осигурената техника се очаква постигането на по-качествена и прецизна полицейска работа. Ще бъдат назначени допълнително и сътрудници по охраната, които имат предишен опит и това е съобразено с конкретните нужди по места. Те ще имат функции по охрана, а полицаите, които са изпълнявали тези задачи, ще могат да работят на терен.

Вътрешният министър и директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски проведоха работна среща с ръководството на ОДМВР – Кюстендил, където бяха обсъдени мерките за борбата с битовата престъпност.
От началото на операцията до този момент са установените и задържани 18 извършители на престъпления, отчете ръководството на ОДМВР-Кюстендил. На състоялата се среща с министър Бъчварова и директорът на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски бяха обсъдени резултати в рамките на провеждащата се специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Бяха направени анализи и представени предприетите мерки за ефективно противодействие на престъпността в малките населени места.

По думите на министър Бъчварова, както в Кюстендилска област, така и на повечето места в страната, се наблюдава тенденция на спад на конвенционалната престъпност. За изминалата година ОДМВР-Кюстендил отчита с 13 процента ръст на разкриваемост , сравнено с 2015 г.

Министър Бъчварова обясни, че стартиралата операция не е кампанийна, тя трябва да е постоянен ангажимент, за да се постигне ефективно противодействие на конвенционалната престъпност. Припомни, че водено от този подход МВР работи от лятото в тясно взаимодействие с местната власт и ефектът от това вече се усеща.
Екипът в Кюстендил, който работи по пътния контрол, е малък на брой, но дава много добри резултати, заяви гл. комисар Христо Терзийски – директор на ГДНП. Той подчерта, че по линия на пътната безопасност Кюстендилска област отчита положителни показатели – по-малко произшествия, по-малко ранени и най-важното - по-малко жертви.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети