Италианска област иска помощ след земетресенията

DenNews.bg
19.01.2017
размер на текста:

Властите в италианската област Марке съобщиха, че последиците от серията земетресения вчера са катастрофални и поискаха помощ.
В сряда сутринта областите Лацио, Абруцо и Марке бяха разтърсени от четири силни труса с магнитуд над 5. Те предизвикаха снежни лавини и свлачища. Хиляди семейства в региона Марке са без електричество, жителите на още няколко населени места са откъснати от света.
83-годишен мъж е открит мъртъв под развалините на дома си в Терамо, област Абруцо. Още един човек се смята за изчезнал, след като бил затрупан от лавина.

Трима души са обявени за изчезнали след като лавината се стоварила върху хотела Ригопиано ди Фариндола в провинция Абруцо. В хотела, който бил напълно затрупан, се намирали двайсетина души.
Трусовете са усетени в област Лацио, включително в Рим, където бе спряно метрото.
Още преди земетресението снеговалеж предизвика бедствие в планинските части до градовете Аматриче и Норча.
Италианският институт по геофизика и вулканология е регистрирал в сряда в Абруцо и Лацио около 200 вторични труса със сила над 2-ра степен по Рихтер.
По данни на Геоложкия институт на САЩ епицентърът е на малка дълбочина - от 6,9 км до 9 км. Заради това, без да е много мощно, земетресението може да е разрушително.
При силното земетресение в Италия миналия август загинаха близо 300 души.
Няма данни за пострадали българи при вчерашните земетресения. Източник: manager.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети