С ударни разкопки ВиК търси спасение за кв. „Ценеви”, надежда има, водата се чака

DenNews.bg
17.01.2017
размер на текста:

С ударни разкопки на две точки днес ВиК опита да отстрани проблемите с водоподаването към кв. „Ценеви”, чиито жители се вдигнаха на бунт заради сухи чешми и слабо налягане вчера.
„Това не е първото което правим, от дни опитваме да намерим и отстраним проблема. Днес са изчистени и продухани основни кранове в района на рампата, които подават вода към квартала. В момента водата вече е пусната на максимална мощност, остава да се надяваме, че тази намеса ще свърши работа”, коментира за DenNews.bg управителят на ВиК Илия Илиев.
Припомняме, че около 30 души от кв. „Ценеви” излязоха на протест заради липсата на вода и заплашиха, че ако проблемът не бъде решен, ще протестират пред ВиК или пред общината.
Проблемът е, че от ВиК все още не могат да намерят причината за липсата на вода и слабото налягане. От седмици екипи търсят скрити аварии и замръзнали участъци. Другата възможна причина е, че много хора остават чешмите да текат постоянно, като мярка против замръзване на водопроводите. Това води до разходване на вода и до слабо налягане във високите части на квартала. Затова екипи на ВиК са се занимавали включително с проверки по къщи и дворове.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети