Снимките на голия директор не са порнография

DenNews.bg
14.01.2017
размер на текста:

Разпространените голи снимки на директора на 51-во столично училище Асен Александров не са порнографски. Това е показала експертиза на Министерството на културата, поръчана по проверка на Софийската районна прокуратура.
Нито една от предоставените на обвинението снимки не е оригинална и не е била публикувана в интернет. Снимките са взети от вестници и нямат дигитални копия, сочи още експертизата.
В понеделник прокуратурата ще трябва да прецени дали да прекрати проверката, съобщава бТВ.
Малко преди това да стане ясно, ученици и родителите им организираха демонстрация в защита на директора Асен Александров. Според протестиращите голите снимки целят да очернят името му.
Колеги на Александров от други училища се обединиха около идеята за издаването на гол календар с техни снимки в защита на директора.
Според легалната дефиниция на чл.93 от Наказателния кодекс порнографски материал е изготвен по какъвто и да е начин неприличен, неприемлив или несъвместим с обществения морал материал, чието съдържание изобразява реално или симулирано блудствено действие, съвкупление, полово сношение, включително содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, както и похотливо показване на половите органи. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети