60 пътници застанаха пред влак, 2 метра разделиха бунта от касапница

DenNews.bg
13.01.2017
размер на текста:

Около 60 пътници са застанали пред влак на гара Илиянци снощи, като само реакцията на машиниста, успял да спре композицията на 2 метра пред хората, не превърна бунта в касапница. От БДЖ определят случая като кризисна ситуация. От пресцентъра на компанията описват ситуацията така:
До кризисна ситуация се стигна снощи, след като пътници блокираха експресен влак.
Пътническият влак от София за Мездра по разписание е трябвало да тръгне в 18,20 ч., но е тръгнал в 18,46 часа. В 18 ч. пък е трябвало да потегли експресът от София за Горна Оряховица, но той е тръгнал с 53 минути закъснение.
Когато влакът от София за Мездра пристига на гара Илиянци, той влиза в отклонение. Опитните редовни пътници разбират, че това се прави, за да се пропусне друг влак, а те ще трябва да изчакат, но около 50-60 човека излизат на релсите и преграждат коловоза, по който се движи експреса. Експресът от София за Горна Оряховица влиза в гарата със скорост от 60 км/ч, както е разписано според правилата. Част от пътниците започват да въртят ръце със знака за стоп. Машинистът на експреса успява да спре на 2 метра от най-близкостоящите върху релсите хора.
На десетата минута след блокадата са пристигнали двама полицаи, повикани от ръководител-движение на гарата, но нищо не са могли да направят за отместване на хората от линията. Така БДЖ е било принудено да изпълни своеволието, наложено от хората върху релсите. Така хората принудили експресния влак да се движи зад тях като пътнически. Това удължава престоя на експреса с още 35 минути от изчакването на гарата, а от там нататък по всички други гари закъснението продължава да се натрупва.
Правят се опити влакът да бъде "освободен" по линия, която в даден момент позволява да бъде изпреварен пътническия влак за Мездра, се казва в съобщението от БДЖ.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети