Затварят за движение Е-79 при Бараково до края на месеца

DenNews.bg
07.09.2016
размер на текста:

Днес започва подобряване на организацията на движението при кръстовището за кочериновското село Бараково на пътя Е-79 между София и Благоевград. Целта е повишаване безопасността на движение и пропускателната способност. Съществуващото четириклонно кръстовище ще се оформи като кръгово, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура”.
За изпълнение на предвидените дейности E-79, в района на кръстовището за с. Бараково, изцяло се затваря движението в двете посоки София – Благоевград и Благоевград – София
Пътуващите в посока Кулата - Благоевград – София трябва да използват директното трасе на АМ „Струма“ от пътен възел „Благоевград“.
Шофьорите по направлението София - Благоевград - Кулата използват директното трасе на АМ „Струма“.
Пътуващите по АМ „Струма“ за Кочериново, Бараково и Рилски манастир ще преминават по следния обходен маршрут:
- от пътен възел „Бобошево“ по път I-1 /E79/ и път III-107 за Кочериново - Рилски манастир в посока Благоевград и София;
- пътуващите по АМ „Струма“ в посока София – Благоевград, които са пропуснали п. в. „Бобошево“ могат да използват пътната връзка на п. в. Кочериново в посока Дупница по път I-1 /E79/ и път III-107 за Кочериново - Рилски манастир.
Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.
Предвижда се ремонтните дейности при кръстовището за село Бараково да приключат до края на септември. Те ще бъдат изпълнени по програмата за текущ ремонт и поддържане и със средства от бюджета на АПИ. Индикативната им стойност е около 300 хил. лв. и ще бъдат възложени на ДЗЗД „Пътно поддържане 2010“, с което АПИ има 4-годишен договор за текущо поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети