Дупница събра рекорден брой състезатели, Стефка Костадинова откри Балканиадата

DenNews.bg
24.09.2016
размер на текста:

Спортната легенда на България и председател на Българския олимпийски комитет – Стефка Костадинова откри Балканското първенство по таекуондо, което се провежда в Дупница.
На церемонията по откриване присъстваха редица гости, начело с президента на родната федерация по таекуондо Слави Бинев, представители на Министерството на спорта, на Балканската асоциация по таекуондо, посланикът на Южна Корея у нас г-н Нам.
Събитието уважи и председателят на Общински съвет-Дупница Ивайло Константинов, заместник-кметът Крум Милев, както и волейболната легенда Любо Ганев.
Танцов ансамбъл Актавис също участва в тържествената церемония, прозвуча и химнът на България.


Награди от Слави Бинев получи самата Стефка Костадинова, шефът на дупнишкия клуб Гладиатор Христо Михалчев, както и гости от чужбина.
Самите схватки започнаха още от 9 часа тази сутрин, като състезанието продължава и в утрешния ден.


„Пожелавам на всички спортисти да имат моя олимпийски път. Първо да имат успешно участие на Балкански шампионат, после да станат европейски и световни шампиони и след това олимпийски шампиони. Надявам се да се чувствате добре тук и след 4 години на Олимпийските игри да се сетите, че сте почнали от Дупница“, обърна се към състезателите Стефка Костадинова.
На надпреварата в Дупница участват рекорден брой таекуондисти за Балканиада – около 700. Има представители на абсолютно всички балкански държави. Българските спортисти са 170.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети