На ГКПП Кулата има колони от автомобили заради наплива на туристи и технически проблем

DenNews.bg
02.09.2016
размер на текста:

 Колони от чакащи да преминат автомобили има на ГКПП "Кулата-Промахон", съобщиха от МВР. Освен увеличения брой туристи, които искат да почиват през предстоящите четири свободни дни, има и технически проблем при обработката на документите в системата на граничните служители.

От ГП не могат да предвидят колко време ще отнеме отстраняването на проблема. Те препоръчват на пътуващите към Гърция да се насочат към другите гранични пунктове с южната ни съседка.

Преминаването през ГКПП „Кулата-Промахон“ винаги отнема най-дълго време, заради интензивния трафик там. Очаква се днес през целия ден трафикът да бъде много натоварен и преминаването през граничните пунктове да отнема повече време от обикновено.

Към 06:00 часа трафикът на българските гранични контролно-пропускателни пунктове е бил нормален за всички ГКПП-та на българо-сръбската граница.

На българо-македонската граница трафикът също е нормален на всички ГКПП.

От бюлетина става ясно, че още в 6 часа трафикът на българо-гръцката граница на ГКПП Кулата е интензивен на изход товарни автомобили.

На българо-турската граница на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово трафикът е интензивен на изход, има образувани по 2 км колони от товарни автомобили и на двете ГКПП.

На българо-румънската границa на ГКПП Дунав мост-Русе и ГКПП Дунав мост-Видин трафикът е интензивен на изход , има образувани по 4 км. колони от товарни автомобили и на двете ГКПП.

Заради ремонт в района на ГКПП "Силистра" до 20 септември 2016 г. преминаването на пътни превозни средства през граничния пункт ще бъде затруднено. От Гранична полиция съветват гражданите при пътуване с автомобил до Румъния и обратно да избират маршрути през други гранични пунктове.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети