Пункт за вторични суровини и строителни фирми отнесоха актове за замърсяване

DenNews.bg
16.09.2016
размер на текста:

 По сигнал на граждани бе извършена проверка на пункт за изкупуване на вторични суровини на ул. "Джерман" в Дупница. Служители от отдел "Контролно звено" към Община Дупница са направили проверка на място и са установили замърсяване на общинските площи. При проверката е оказано съдействие и от служители на РУ-Дупница. На пункта е съставен акт съгласно Наредбата за опазване на общинските имоти и екосистемата. На основание този акт ще бъде съставено наказателно постановление, като финансовата санкция за подобно нарушение е в размер от 100 до 1000 лева.
От "Контролното звено" са съставили и три предписания на фирми, започнали дейностите по саниране на блоковете, които се финансират по Националната програма. Причината за предписанията са за замърсяване на прилежащите площи. Последващата санкция за фирмите ще бъде акт с финансова санкция.
Предвид всекидневното изхвърляне най-вече на строителни отпадъци в района над жк. Бистрица, от Контролното звено започват акция. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Наредбата с актове до 500 лева за подобни нарушения.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети