Петима души за загинали в пожари в област Кюстендил от началото на годината

DenNews.bg
14.09.2016
размер на текста:

Петима души за загинали в пожари от началото на тази година в Кюстендилска област, а други петима са пострадали. Това отчитат на професионалния си празник пожарникарите от областта.
От началото на годината огнеборците са реагирали на 720 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 494 пожара.
126 пожара са предизвикали преки материални щети, от които: 46 в жилищни, административни и др. непромишлени сгради; 13 в други; 3 в промишлени обекти; 16 в спомагателни, временни или паянтови постройки; 25 в транспортни средства; 3 в горски площи; 18 в полски (извън урбанизирани територии) площи; 1 в открити площадки (терени) в урбанизирани територии; 1 в съоръжения на открито.
368 пожара са без нанесени материални щети, от които: 77 в сухи треви, паднала листна маса и храсти в урбанизирани територии; 166 в сухи треви, паднала листна маса и храсти в извън урбанизирани територии; 15 в стърнища; 62 в отпадъци; 23 в комини; 25 в други;
Извършени са 226 аварийно-спасителни и помощни операции, от които: 5 в оказване помощ на пострадали граждани; 1 в бедствие; 3 в авария; 6 в инцидент с опасни вещества и материали; 3 в оказване на помощ, издирване и/или спасяване; 18 в катастрофи с транспортни средства; 190 в техническа помощ;
Регистрирани са 19 лъжливи повиквания. В 16 случая е оказвана помощ на регионални служби от други области и са отслужени 7 дежурства с пожарна техника.

 

Директорът на РДПБЗН – Кюстендил комисар Св. Георгиев поздрави колегите си за днешния им професионален празник. Ой изказа благодарности за всеотдайния труд и изключителен професионализъм в работата по всички направления въпреки трудностите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети