Безработен плевенчанин опита да си докара някой лев с кражба на камери за видеонаблюдение

DenNews.bg
01.09.2016
размер на текста:

 Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу31-годишен мъж вършил кражби на камери за видеонаблюдение от търговски сгради - престъпление по чл.195, ал.1, т.4, вр.чл. 194,ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Обвинението срещу Антон Г. е за това, че през периода от 08 до 17.02.2016 г. в град Плевен, при условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство, отнел чужди движими вещи – три камери за видеонаблюдение на обща стойност 350 лева от владението на различни собственици, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

На 08.02.2016 г. в гр.Плевен от сградата на магазин „Лайф“, чрез използване на отвертка, отнел чужди движими вещи - една камера за видео-наблюдение, марка „AVISON” от владението на „ РИБ Маркет“ ЕООД-гр.Плевен, без съгласие на представителен орган на дружеството, с намерение незаконно да я присвои.

На 17.02.2016 г. в град Плевен от сградата на Бизнес център „ Мания Тауър“, отнел чужди движими вещи - два броя камери за видео-наблюдение марка “Video Domain” и марка “SHANY”, на общо стойност 200лв., без съгласие на представителен орган на дружеството, с намерение незаконно да ги присвои.

Обвиняемият е осъждан. Поради липсата на финансови средства решил да извърши кражба на камери за видеонаблюдение разположени на територията на град Плевен, които по-късно да продаде. На 08.02.2016 г. около 02.00 часа през нощта отишъл до магазин „Лайф“ на ул.“П.Р.Славейков“ и от фасадата демонтирал една от поставените там камера за видеонаблюдение. На 17.02.2016 г., отново през нощта отишъл до бизнес център „Мания Тауър“ и със сила издърпал две от камерите за видео-наблюдение, монтирани от външната страна на сградата. Няколко дни по-късно предложил за продажба откраднатите камери за видео-наблюдение.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети