4,2 по Рихтер разлюля Албания

DenNews.bg
01.09.2016
размер на текста:

Земетресение със сила 4,2 по Рихтер е регистрирано в Албания, но е усетено и в някои градове в Македония. Земетресението е с дълбочина на огнището около 2 км, според данните на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.
Епицентърът е на 49 км източно от Тирана и на 17 км западно от Вевчани, Македония. Трусът е регистриран 20 минути след полунощ, местно време (01:20 часа българсо време)
Очевидци в Струга и Дебър съобщават, че са усетили труса и го определят като силен. Няма данни за щети и пострадали.

Междувременно няколко земетресения с различна интензивност са регистрирани в областта Кумамото в югозападната част на Япония вчера. Не се съобщава за никакви съществени щети и не съществува опасност от цунами.
Девет земетресения са регистрирани в района на Кюшу между сряда в 10:03 часа (01:03 UTC) и четвъртък 06:33 часа (сряда 21:03 UTC). Най-силният от трусовете е в началото на вечерта в сряда и е с магнитуд 4,9. Кумамото пострада от силна сеизмична серия в средата на април. Серия разрушителни земетресения отслабиха почвата и проливните дъждове през следващите месеци доведоха до нови силни свлачища. При априлските земетресения загинаха 50 души, един все още се смята за изчезнал, а 6,5 хиляди души останаха в местните центрове за настаняване и не могат да се преселят в нормални жилища. Източник: БГНЕС

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети