Изнасилвач на старица ще търка нара 8 години и 5 месеца

DenNews.bg
08.08.2016
размер на текста:

 8,5 години лишаване от свобода при първоначално строг режим окончателно за 22-годишния Емил Радослав, след като произнесената от Районния съд в Генерал Тошево присъда беше потвърдена и от Добричкия окръжен съд. Районната прокуратура в Генерал Тошево обвини 22-годишния мъж в опит да се съвкупи с възрастна жена, като я принудил към това със сила и заплашване, като деянието му е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.152, ал.3, т.5, във връзка с ал.1, т.2, във връзка с чл.18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 4 септември 2015 г. Емил пил цял ден заедно с други мъже. Около 15 часа компанията отишла в родния дом на подсъдимия в село Бежаново, където живеела майка му. Около 19 часа 22-годишният мъж излязъл от дома си и отишъл в къщата на 84-годишната жена М.С., за която знаел, че живеела самотно. През незаключената входна врата той влязъл в дома й и обяснил, че е лекар, който ще я преглежда. След това я натиснал на леглото и започнал да се гаври с нея.

84-годишната жена плачела и го молела да я остави. Подсъдимият чул шум, набързо се облякъл и тръгнал да излиза, когато на вратата срещнал брата на жертвата. Обяснил му, че е дошъл да си купи ракия. Свидетелят го изпратил и се върнал при сестра си, която му разказала за случилото се. На следващия ден пострадалата разказала и на племенника си за сексуалните издевателства на Емил Радославов и той подал сигнал в полицията.

Според заключението по извършената комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза пострадалата страдала от старческо заболяване, но била с ясно съзнание за извършеното върху нея и се чувствала не само физически наранена, но и омърсена, осквернена и злепоставена. Назначената съдебномедицинска експертиза на подсъдимия установила, че той е с подкожно имплантирана материя в половия си орган, което може да причини наранявания под формата на охлузвания, насинявания и разкъсвания на партньорките му или при груби действия, каквито са открити по пострадалата възрастна жена.

За осъдения на осем години и половина затвор Емил Радославов това е осма поред присъда. Той е осъждан седем пъти за кражби и причиняване на средна телесна повреда.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети