Да не се разкриват изборни секции в Турция за президентските ни избори, настояват от Патриотичния фронт

DenNews.bg
26.08.2016
размер на текста:

 Красимир Каракачанов излезе с остра позиция по повод демонстративното посещение на Лютви Местан при турския премиер Бинали Йълдъръм. Според Каракачанов, Местан се опитва да се превърне в траен посредник в отношенията на Турция и България. Местан отиде да раболепничи пред османския режим в Анкара и да подчертава, че той е неговият проводник в България.

Неслучайно Местан се е срещнал с премиера на Турция Йълдъръм, както и с лидера на националистическата партия Бахчели. Това ясно показва насочеността на новата партия на Местан – ислямизъм, османизъм и турски национализъм. Неслучайно заедно с Местан е скандалният ислямист Шабанали Ахмед.

Каракачанов напомня, че Местан години наред е определял себе си като либерал, а по-късно се жалва, че е настъпил „руска мина". Новите геополитически ветрове явно са накарали Местан да забрави за всичко това, посочва Каракачанов. Изведнъж Ердоган стана символ на демокрацията.

Всички като Местан трябва да знаят, че ще настъпят българска мина, ако продължават с откровеното прокарване на чужди интереси. Местан е на прага на маргинализацията и явно разчита на подкрепа от страна на изселнически организации в Турция.

Затова и Патриотичният фронт настоява да не се разкриват никакви избирателни секции в Турция за предстоящите президентски избори.

Каракачанов наскоро призова политическите формации в България да се разграничат от партии като ДПС, ДОСТ и НПСД, като не предприемат взаимодействия с тях за президентските избори.

 

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети