Само 5 от 48 малки блока в Дупница са одобрени за безплатно саниране

DenNews.bg
26.08.2016
размер на текста:

Само пет малки блока са одобрени за безплатно саниране с европейски средства в Дупница. Сдружения от 48 блока до 36 апартамента бяха подали документи, но към реализиране на предвидените енергоспестяваши мерки продължават само пет от тях.
Това стана ясно на среща на общински специалисти с домоуправителите и управители на сдруженията на собствениците в късния следобед вчера.
„Парите стигат за толкова-5 блока. Както обяснихме вчера на домоуправителите, всички останали 43 сдружения могат да кандидатстват по националната програма, която предвижда абсолютно същите мерки и също е 100% безплатна за собствениците”, коментира за DenNews.bg зам.-кметът по европейските проекти Красимир Георгиев.
Обявяването на резултатите от кандидатстването стана по-рано от очакваното, като това се случва, за да се даде възможност на неодобрените да подготвят документите си за националната програма.
Припомняме, че по нея също се предвижда саниране на сградите, подмяна на дограма и подмазване, ремонт на общи части и покрив.
„Неодобрените по европейската програма все още не са загубили. Както се знае, до дни започва санирането на 18 панелени блока в Дупница, които бяха одобрени по европейската програма. Най-важното е сега домоуправителите да попълнят новите документи и да ги входират при нас възможно най-бързо”, посочи още Георгиев.
Важно е да се знае, че при евентуално одобрение по националната програма на собствениците ще бъдат предоставени проекти за визия на сградите, от които те ще изберат с вътрешно гласуване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети