Оставиха за постоянно в ареста мъжа, нарязал с моторна резачка жена си

DenNews.bg
25.08.2016
размер на текста:

По искане на Окръжната прокуратура в Шумен съдът взе постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за мъжа, който уби и наряза с моторна резачка съжителката си
Искането на Окръжната прокуратура в Шумен за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 45-годишният Стефан Ст., който уби и наряза с моторна резачка съжителката си Г.Д., бе уважено от състав на Шуменския окръжен съд. 45-годишният Стефан Ст. е обвинен в убийството по член 115 от Наказателния кодекс.

Убийството на 49-годишната Г.Д. е извършено в периода от 12 до 21 август 2016 г. Сигнал за изчезналата жена е подаден от нейните близки на 19 август. На 21 август 2016 г. при проверка в дома на работещия като майстор-железар мъж в кв. „Гривица“ в Шумен полицейски служители открили в килер до къщата му разчленен труп и тленни останки в напреднал стадий на разложение. Стефан обяснил, че той е убил съжителката си и това са нейните останки.

Извършителят е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и домашно насилие. На 16 август 2016 г. с решение на Варненския апелативен съд наложените му пробационни мерки след споразумение, одобрено от съда, които той не изпълнявал, са заменени с 9 месеца и три дни лишаване от свобода.

Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети