Кола помете алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев

DenNews.bg
23.08.2016
размер на текста:

Боян Петров има 17 изкачвания, като 10 от покорените от него върхове са 8-хилядници.

Алпинистът и зоолог Боян Петров и екологът от Сдружение за дивата природа "Балкани" Андрей Ковачев са пострадали при автомобилна катастрофа в Кресненското дефиле, съобщи БГНЕС. По първоначални данни няма опасност за живота им.
Двамата са работили по екологичен проект и са броели прегазените животни на главния път Е-79, където трябва да мине автомагистрала "Струма". Целта на работата им е да докажат, че тунел през дефилето е по-добър и безопасен и за хората и природата вариант за трасето на магистралата
Автомобил "Ауди" с италианска регистрация, управляван от 27-годишна румънка, ги е блъснал в 11.20 ч. в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 метра след свлачище, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи.
По неизяснени обстоятелства лекият автомобил, който пътувал в посока Благоевград, в началото на лява крива се е отклонил надясно и е блъснал двамата на банкета. Първоначално се смяташе, че става въпрос за работници по пътната поддръжка. Двамата пострадали са приети спешното отделение на болницата в Благоевград. Контактни са, но изследванията ще установят тежестта на травмите, твърди агенцията.
Два реанимационни екипа на ВМА заминаха за Благоевград. Те ще преценят на място състоянието на двамата пострадали и дали могат да бъдат транспортирани с реанимобилите до ВМА в София. По първоначална информация и двамата са сериозно ранени, с множество счупвания, единият е с черепно-мозъчна травма. По-тежко е състоянието на Боян Петров.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети