Дупничанин влиза 1 година в затвора за отглеждане на канабис

DenNews.bg
02.08.2016
размер на текста:

 По обвинителен акт на Районна прокуратура – Дупница срещу Кр. Груйчев, внесен за разглеждане в съда на 13.07.2016 г., обвиняемият е признат за виновен в извършване на престъпления по чл. 354а, ал. 3, т. 1 и чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс. Определено му е общо наказание в размер на една година „лишаване от свобода” при първоначален „строг” режим в затворническо заведение от закрит тип.

На 05.04.2016 г. в с. Вуково, общ. Бобошево, обл. Кюстендил, на първи етаж в обитавана от него жилищна сграда, Груйчев незаконно държал високорисково наркотично вещество - суха листна маса коноп, предварително разпределена в малки разфасовки с различно съдържание на активно действащ компонент тетрахидроканабинол. Дрогата, с обща стойност 262,32 лв., била открита в декоративен панер върху ученически чин и в шкаф.

В стая на таванския етаж на къщата обвиняемият отглеждал растения от рода на конопа, засадени в пластмасови саксии - общо 66 стръка със средна височина 70 см. на стойност 1 578 лв.

Груйчев ще изтърпи и наказание по друго дело на Окръжен съд – Кюстендил в размер на една година и десет месеца „лишаване от свобода“, което било отложено през 2015 г.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети