Наводнения и свлачища взеха над 100 жертви в Непал

DenNews.bg
02.08.2016
размер на текста:

102 души за загинали, а 277 домакинства са били разселени в последната една седмица заради наводнения и свлачища в Непал. Те са предизвикани в 43 района на страната вследствие на непрекъснатите мусонни дъждове. Това съобщава агенция „Синхуа”, позовавайки се на министъра на отбраната.

Местонахождението на 22 души остава неизвестно. Други 58 са били ранени, след като проливните дъждове предизвикали свлачища в централни, източни и западни райони на страната, обясни министърът на отбраната Бим Равал, който понастоящем и е и министър на вътрешните работи.

10 района са най-засегнати от наводненията и свлачищата. Това са Путан, Гулми, Палпа, Баглунг, Макаванпур, Рупандехи, Катманду, Аргаканчи, Долака и Сарлахи, по данни на вътрешното министерство.

Министърът допълни, че хеликоптери от армията на Непал са били разположени, за да извършват операции по подпомагане и спасяване в засегнатите от наводненията райони.

Министърът също информира парламента, че чрез вътрешното министерство правителството вече е отпуснало 750 млн. непалски рупии. Те са за справяне с проблемите вследствие на наводненията и свлачищата.

Стотици къщи са подгизнали и много са отнесени в различни части на страната, особено в някои западни и източи райони.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети