Пожарната обстановка на територията на страната остава усложнена

DenNews.bg
02.08.2016
размер на текста:

 За поредно денонощие в пожарните служби в страната са получени над 300 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 244 пожара, продължават усилията за ограничаване и потушване на други 19. Към момента няма непосредствена опасност за хора и населени места.
Ограничен е пожарът в землището между селата Бараково и Рилци, заради който вчера бяха евакуирани 170 души. Екипите доизгасяват отделни огнища. Огънят е изпепелил около 1000 дка сухи треви, храсти и лесонепригодни площи.
Продължават действията за доизгасяване на пожара край старозагорското село Главан. Стихията се е разпространила на около 2000 декара. В потушаването на огъня участват 70 пожарникари, служители на горското стопанство и доброволци от местното население. Осигурена е и различна техника от община Гълъбово и “Мини Марица-изток”.
Ограничен е и пожарът, възникнал в местността “Балабанката” на чирпанското село Спасово. Към момента 80 души доизгасяват отделни огнища. В борбата с огнената стихия участват пожарникари, служители на горското стопанство, военнослужещи и доброволци. Огънят е изпепелил близо 4000 дка смесена гора, сухи треви и храсти и лесонепригодни площи.
Продължават усилията на гасаческите групи за ликвидиране на пожара между хасковските села Бориславци и Малки воден. В действията участват над 200 души. Към момента пожарът, който е обхванал площ от около 8000 дка, е ограничен и се доизгасяват отделни огнища.
Близо 50 пожарникари и служители на горското участват в гасенето на пожара между хисарските села Паничери и Железаре и град Хисаря. Огънят е локализиран на площ от около 500 декара. Стихията е изпепелила основно сухи треви и храсти.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети