Гвардейци издигнаха българското знаме в Олимпийското село

DenNews.bg
02.08.2016
размер на текста:

Българското знаме бе издигнато на специалнаa церемония в Олимпийското село, съобщава www.bgolympic.org. По традиция представителите на всички държави с участие в Игрите се приветстват с „Добре дошли“ от домакините в точно определено място от Международната зона на селището.
Родният трибагреник се развя малко след 18 ч. местно време (полунощ срещу вторник българско) пред погледите на наши спортисти, треньори и официални лица от делегацията, присъстваха и представители на Гренада, Таджикистан и Виетнам, очакващи техните церемонии.
Церемонията включваше изпълнение на бразилски танц символизиращ природата, джунглата и темперамента на страната-домакин, олимпийския химн, след което прозвуча българският химн и гвардейци издигнаха родния трикольор.
В селото вече пристигна и най-голямата група от 15 български спортисти, която отпътува от София в неделя привечер, но поради закъснение на полета Рим-Рио и липса на свободни въздушни коридори се наложи да преспи в италианската столица и да пристигне в Бразилия след почти 24 часа път.
Всички те вече са настанени и започват първи тренировки и занимания по олимпийските обекти.
Тази вечер, 2 август, за Рио заминава нова група български олимпийци. Сред тях са състезателките по художествена гимнастика – ансамбъл и индивидуално, както и тенисистката Цветана Пиронкова. Те ще бъдат изпратени с кратка церемония с начало в 17 ч. в залата за заминаващи на Терминал 2 на Летище София. За Бразилия във вторник рано сутринта пътуват и двамата ни представители в джудото.
Както е известно, знаменосец на българските спортисти ще бъде Ивет Лалова.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети