Започна полагането на маркировка по главните артерии в Дупница

DenNews.bg
17.08.2016
размер на текста:

Полагането на нова маркировка по главните артерии в Дупница започна, въпреки че първоначално това се планираше след стартирането на рехабилитацията на улиците. Заради обжалване на избора на изпълнители обаче ремонтните дейности по изкърпването се бави.
"Налага се да стартираме още сега. Полагането на маркировка ще премине в два етапа, като следващият ще бъде след рехабилитацията. Вече се полага маркировка по главните
артерии на града, както и новите пешеходни пътеки, които са съобразени с новия Закон за пътищата, включващ надпис "Погледни" между първо и второ ребро”, коментира директорът на Дирекция „Околна среда, транспорт и сигурност” Мая Спасова.
Ще бъде възстановена маркировката по улиците „Св. Иван Рилски”, „Патриарх Евтимий”, „Орлинска” и районите около училищата и детските градини, за да нямаме проблем със започването на новата учебна година. Пешеходната пътека при ГУМ ще бъде заличена сега, а по време на рехабилитацията ще бъде фрезован участъкът и напълно премахната. Предвижда се изграждането на няколко нови пешеходни пътеки. Първият етап трябва да приключи до седмица.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети