Врачанска банда отмъкнала 15 БМВ-та на чужденци по Черноморието

DenNews.bg
16.08.2016
размер на текста:

 Бургаски полицаи задържаха 26-годишен от Враца с краден автомобил. Продължават действията по разследването за установяването на съпричастността му към противозаконното  на близо 15 автомобила «БМВ», с чуждестранна регистрация, отнети от района на Южното черноморие.
Служителите на „Криминална полиция“ в ОДМВР-Бургас започнали разследването след сигнали за противозаконно отнемане на три луксозни леки автомобила – «БМВ», «Ауди» и «Ланд Роувър», „изчезнали“ на територията на Южното Черноморие в средата на месец май т.г. В процеса на работа те влезли в следите на Д.С. /26г./ от Враца. След планирани действия, в които били включени и служители от Пето РУ–Бургас, вчера към12.15 часа, на паркинг в ж.к. «Изгрев», служителите задържали криминално проявения мъж. Той бил заловен минути след като се качил в лек автомобил «БМВ 320 Д», с немска регистрация, опитал да запали двигателя и да потегли с него. При последвалите процесуално-следствени действия в близост до местопроизшествието са намерени и иззети ръкавици и ключ за задвижване на автомобила – предмет на престъплението.
В хода на работата по случая криминалистите изяснили, че Д.С. работи в съучастие с негови съграждани , които пребивавали на територията на Бургаския регион от началото на активния летен туристически сезон. Установено е, че задачата на Д.С. била отнемането на автомобилите и последващото им укриване. За транспортирането им, сред които предпочитаната марка била „БМВ“, обикновено били използвани регистрационни табели, отнети от други автомобили, установили криминалистите.
По случая е образувано досъдебно производство. Под наблюдението на прокуратурата продължават оперативните действия по установяване на съпричастността на останалите врачани в противозаконното отнемане на близо 15 автомобила, с чуждестранна регистрация, висок клас - собственост на туристи, дошли на почивка по Южното Черноморие.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети