Обжалване ще забави санирането на бл. 2 в жк „Развесена върба”

DenNews.bg
16.08.2016
размер на текста:

Обжалване ще забави безплатното саниране на един блок в Дупница, а за още една позиция по Националната програма се чака изтичане на срокът за обжалване на избраните изпълнители. От всички 17 позиции забавяне ще има само за бл. 2 в жк „Развесена върба”. В четвъртък изтича срокът за евентуални обжалвания на 6-а позиция, която включва бл.80 в жк Бистрица, но това не спира стартирането на дейностите по другите 15 позиции.
"Разбира се, че съм доволен от постигнатото на този етап, защото още през тази зима живеещите в тези блокове ще усетят разликата. Надявам се час по-скоро Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе и по жалбата за бл.2 в "Развесена върба", за да имаме зелена светлина и за там. Втората половина на месец септември трябва да стартират същинските ремонтни дейности, тъй като знаете, че поръчката включваше и инженеринг. Имаме три варианта на визия, като собствениците ще бъдат тези, които ще изберат вариант, защото не е коректно да им налагаме ние", коментира кметът на Дупница Методи Чимев.
Днес стана ясно и коя фирма ще санира допълнителния блок на ул. „Иван Шишман”. Това ще е ЕТ "Георги Каримов".
Утре пък от 10 часа в кръглата зала на Община Дупница се отварят ценовите оферти на другите 6 блока, които са одобрени за безплатно саниране. Общата прогнозна стойност за тях е 3 155 626,48 лева без ДДС, като сградите са бл. 91, 92 и 93 в жк „Бистрица”, бл.1 в жк „Дупница” и бл.43 и бл.44 в жк „Велчова завера”.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети