Дядо и внук причинили бедствения пожар при Маджарово

DenNews.bg
01.08.2016
размер на текста:

 Досъдебно производство за съпричастност към разрасналия се пожар в района на хасковското с. Маджарово е образувано срещу двама местни жители, информират от Пресцентъра на МВР.
По първоначална информация 67-годишен мъж и 21-годишният му внук отишли вчера по обяд до лозовия масив в село Бориславци и запалили огън, за да пекат зимнина. Пламъците обхванали сухи треви и двамата не успели да угасят разрасналия се пожар. В РУ-Харманли е образувано досъдебно производство.
Областният управител е обявил бедствено положение заради горския пожар в землището на село Бориславци. Както бе съобщено от пламъците до момента са изгорели около 8000 дка тревисти местности и смесени гори, обхванали землищата на селата Малки воден, Бориславци и Горно поле. Към момента пожарът е локализиран до село Бориславци.
Продължава гасенето на пожара, в който се включват и екипи от горските стопанства, местни хора и доброволци.Към момента няма опасност за населението. В гасенето е включен и хеликоптер от авиобаза Крумово. Поискани са допълнителни сили и включването на тежка механизирана техника за проправяне на просеки и пътища от Министерство на отбраната.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети