Над 25 натовски бойни кораба идват в наши води

DenNews.bg
07.07.2016
размер на текста:

Над 25 натовски кораба ще акостират в български води в рамките на националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2016". То ще бъде открито утре и ще продължи до 17 юли, съобщиха от ВМС.
Учението е отворено за участие на ВМС от страни-членки на НАТО. То е планирано да се провежда в териториално море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на България и в полигони, които са обявени своевременно.
"Бриз 2016" е насочено към усъвършенстване на нивото на подготовка на личния състав от ВМС по планиране и провеждане на морска операция в коалиционен формат и издигане нивото на координация с правителствени и неправителствени организации и институции при реакция на кризи и защита на населението.
В учението ще участват над 25 бойни и спомагателни кораби и катери и над 1700 души личен състав от военноморските сили на България, Гърция, Румъния, Турция, Испания, както и Втора постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.
Ще има и два вертолета на ВМС, самолет от патрулната авиация на САЩ, два самолета от българските Военновъздушни сили, представители от Сухопътни войски и 19 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление и неправителствени и частни организации.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети