Борис Кръстев: Името Марек задължава да сме в първите места, другите отбори не ме интересуват

DenNews.bg
05.07.2016
размер на текста:

- Г-н Кръстев, отминаха емоциите от баража и отборът на Марек започва подготовка. С колко футболисти разполагате?
- На първото занимание са 22-ма футболисти, по уважителни причини отсъстват Росен Йорданов, Кристиян Филипов и Илиян Чавдаров. Всички други, с които спечелихме тежката битка за влизане във „В“ група са на линия. Имаме и двама вратари от юношите, които ще се готвят с мъжкия отбор.
- Нови попълнения има ли?
- Две са новите-стари попълнения. Това са Борислав Кралев и Цанко Томов. Дава им се шанс и на двамата, те са минали през Марек през един успешен период, когато отборът извървя пътя до „Б“ група. Познавам им качествата, те понатрупаха и опит. Надявам се да бъдат полезни и да помогнат за израстването на младите момчета. Имаме и други 3 нови момчета – Георги Красимиров от Локомотив Сф, Веселин Велинов и Валери Евтимов от Царско село. Давам им възможност да покажат качества. Ако ни убедят, че заслужават да носят екипа на Марек, са добре дошли. Но трябва да си заслужат мястото в отбора.
- До края на подготовката възможно ли е да пристигнат и други нови попълнения?
- Аз казах и в съблекалнята, че на тези момчета, които изкараха тежката година в Областната група и изиграха един важен мач за цялата година искам да дам шанс и да не бъдат пренебрегвани, както се е случвало в годините назад. Не искам да се взимат 10 или 15 нови играчи. Имаме ядро от футболисти и искам тези момчета да изиграят поредица от мачове, за да видиме истинските им възможности. Защото едно е да чакаш цяла година един мач, а друго е да играеш в по-силно първенство. Сега е моментът те да се докажат.
- Всичко ли е ясно с контролните срещи?
- Да, имаме 4 уредени контролни срещи. Започваме на 16 юли с Рилски спортист в Самоков, на 20 юли играем с Оборище в Банско, на 23 юли на наш терен ще приемем Ботев (Ихт), на 30 юли срещаме Вихрен, но не сме уточнили мястото. На 3 и 6 август ще играем с Беласица и Пирин (ГД). Ще се разберем с колегите къде точно да играем и да си разделим разстоянието, за да не пътуваме по над 100 км в жегите.
- Това означава ли, че подготовка ще протече основно в Дупница?
- Да, така ще бъде. Имаше вариант да направим лагер, но предпочетохме да се готвим в домашни условия. Евентуално втората и третата седмица може да тренираме двуразово в лагерна обстановка.
- За цели говорихте ли с ръководството?


- Самото име Марек задължава да гониш първите места. Мисля, че тези думи са достатъчни да се разбере, че Марек няма да живурка, а ще се бори за призовите места, без да ни е поставяна конкретна цел от президента и изпълнителния директор. Името Марек задължава и тези момчета трябва с гордост да носят фланелката и всеки мач да се влагат максимално.
- Около организацията в клуба всичко наред ли е, дори ако щете и финансово?
- По финансови въпроси не искам да говоря, не искам да изземам функциите на Янек Кючуков. Но виждате, че организационно няма от какво да се оплачем. Отборът е облечен, имаме пособия, топки, всичко необходимо за подготовка. Важното е да бъдем подготвени и като дойде време за мачовете да видим какво представляваме.
- От Зоналния съвет на БФС уведомили ли са Ви какъв ще бъде съставът на групата за новия сезон, защото има доста трансформации?
- Всички се смеят около организацията в нашия футбол. Това в никоя държава не се случва – да не се знае формата на Първа дивизия, на Втора дивизия, а какво да говорим за Трета дивизия. Не се знае колко ЦСКА-та ще има. Случват се абсурдни неща, които не са добри за футбола, но по-добре един път за винаги да се наредят нещата и да има правила за всички, които да се спазват. А не всяка година да не се знае кога почва първенството и колко отбора ще играят. Нашата група предполагам, че ще бъде от 16 отбора. Казаха ни, че ще започнем на 14 август.
- При това положение не е ясно ЦСКА дали ще е във Втора дивизия? Локомотив Сф, Витоша (Бистрица)?
- За ЦСКА видяхте, че направи обединение с Литекс и искат да имат отбор в „А“ група. Автетичният ЦСКА също се готви. Но в крайна сметка другите отбори мен не ме интересуват, интересува ме Марек да се подготви добре и да радваме нашите привърженици.
 

Последни интервюта

Етикети