Освободиха 18-годишната ученичка, задържана за убийството на насилника си

DenNews.bg
29.07.2016
размер на текста:

18-годишната ученичка, арестувана за убийството насилника си, бе освободена срещу парична гаранция от 500 лв. с решение на Окръжен съд-Стара Загора.
Заедно с адвоката и родителите си Мария Гиздева отиде във районното управление, където ще даде показания и ще й бъде връчен новият обвинителен акт, който вече не е за убийство, а за нанасяне на телесна повреда, вследствие на която е настъпила смърт.
Момичето беше посрещнато от родителите си, приятели и граждани, които се събраха в нейна подкрепа.
Адвокатът й каза, че ако родителите й нямат 500 лв., той ще ги плати сам.
"Детето ми не е престъпник. Стана жертва на престъпността в града", сподели през сълзи майката на Мария преди съдебното заседание.
Момичето само се предаде в полицията за убисйвтото на Богдан Динев, известен в Стара Загора като Боньо Фаса, който имал богата криминално минало.
Пред сградата на старозагорския съд се събраха много хора, съпричастни към Мария.
"Дано победи правосъдието, а не да защитава престъпниците в този град. Детето ми не е престъпник, то стана жертва на престъпността тук, на истинските престъпници, които са навън. Видях я, когато беше в районното, не беше в състояние да ми разказва. Тя е на 18 години - наивно и добро дете. Каква работа е имал той с нея? Прибра се цялата окървавена, каза, че са я изнасилили и да не викам полиция. Обясни ми, че за да избяга, наръгала нападателя си. Целият град го знае него. Тя беше уплашена, с нещо са я държали. Правил се е на добрия дядо, който приказва с едно дете", каза още майката на момичето.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети