Още едно предупреждение за лятната почивка: Не се целувайте на публични места в ...

DenNews.bg
29.07.2016
размер на текста:

Лятната почивка ни носи много приятни преживявания на нови места и незабравими спомени от срещата с различните култури, но за да бъде ваканцията наслада, трябва да сме подготвени. И не говорим само за мерките срещу кражби, предпазването от слънцето, изборът на най-подходящия разговорник и всички онези малки детайли в куфара, които са задължителни за безоблачната почивка.
Задължително преди да се отправите по непозната за вас дестинация е добре да научите основни неща за местната култура и навици, не само за да не изпаднете в неловка ситуация, но и да не си причините проблеми със закона.
А какво правят хората, когато са щастливи? Целуват се! Затова е добре да знаете, в кои държави и при какви условия не бива да се целувате с любимия/любимата, защото може да платите солена цена за сладкия миг – от глоба до затвор.
Ето в кои държави целувката на обществено място се приема не само неетична, но и е забранена:
Дубай. Там ако целунете или дори само невинно докоснете по бузата своя любим ще отнесете глоба от 1000 долара и ви грози до 10 дни затвор.
Малайзия. В тази страна и невинната целувка по бузата ще ви струва глоба от 75 долара.
Индонезия. Там нещата са още по-строги. Целувката се смята за порнографско деяние и се наказва с до 10 години затвор.
Мексико. В някои щати на Мексико целувката на обществено място се наказва с глоба. Въпреки, че повечето хора вече не спазват този закон, той още не е отменен.
Англия. В Англия целувките са забранени, но само в градския транспорт. Ако си позволите да нарушите забраната ще си отнесете съответната глоба.
Франция. Дори в страната на любовта има забрана за целувки, но само на ЖП гарите. Интересното тук е, че законът датира от края на 19 в. и има за цел да предотврати закъснението на влаковете заради дългите раздели на пътниците с близките им.
Италия. Още една романтична страна също забранява целувките, но само в коли. Шофьорите не бива да бъдат разсейвани, защото ще отнесат глоби!
По материал на actualno.com

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети