Изправят пред съда рускиня, ударила шамар на катаджия

DenNews.bg
27.07.2016
размер на текста:

 Районна прокуратура Сандански изправя на подсъдимата скамейка жена, ударила полицейски служител по време на автомобилна проверка. Държавното обвинение внесе обвинителен акт срещу Майра Ж. (на 52 години) за нанасяне на лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка на полицейски служител – престъпление по чл. 131, ал. 2, пр. 4, т. 4 вр. чл. 130, ал. 2 от Наказателния кодекс.
Обвиняемата е гражданка на Руска федерация, постоянно пребиваваща в България, живееща в с. Поленица, общ. Сандански. Тя е многократно санкционирана за различни нарушения по Закона за движение по пътищата, включително и за управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление.
На 02.12.2015 г. по време на проверка от автомобилен патрул, осъществяващ пътен контрол, жената вместо да представи необходимите документи проявила агресия и започнала да вика на висок тон обидни думи по адрес на служителите на реда. След закана от страна на униформения, че ще бъде задържана за възпрепятстване на проверката, нарушаване на обществения ред и обида на длъжностни лица, обвиняемата представила задграничния си паспорт като продължила да крещи. В хода на нейното усмиряване тя изненадващо ударила с ръка автоконтрольора в областта на бузата и ухото, в резултат на което той изпитал силна болка и парене. Впоследствие полицаят посетил ФСМП – Сандански, където бил прегледан и му била поставена работна диагноза „Зачервяване на лицето/болезненост“, а жената била задържана за 24 часа по Закона за МВР.
В хода на досъдебното производство обвиняемата Ж., не се признава за виновна и развива защитна теза, според която тя е жертва на полицейски произвол и насилие спрямо нея.
Предстои насрочване на делото от съда.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети