Срамен рекорд: Само 48 часа оградата към парк „Рила” издържа на набези

DenNews.bg
26.07.2016
размер на текста:

Дървената ограда към парк „Рила” отново е изпочупена и то по цялото си трасе – от изхода от жк „Бистрица” към село Бистрица, до паркинга на парка.
Този път посегателството е не само най-мащабно, но и записва срамен рекорд – оградата остана цяла само някакви са 48 часа след поредния ремонт, извършен от община Дупница.


Посегателството стана на фона на процедурата за въвеждане на видеонаблюдение на най-натоварените обществени места, включително и трасето до парка и вътре в него. Мерките бяха обявени преди дни от кмета Методи Чимев, а мотивът е повече от ясен – ограничаване на набезите срещу общинска собственост за обществено ползване и по-ефективно разкриване на виновниците и налагане на наказания, както от страна на полицията, респективно съда, така и по общинската наредба.

Чупенето на оградата към парка води не само до трън в очите на естетиката и излишни разходи за сметка на дупничанин, но и създава предпоставки за пътни инциденти, тъй като оградата възпира пасящите по поляните към парка коне да излизат на шосето Дупница-Бистрица.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети