Не изпадайте в безпричинно безпокойство, няма опасност от терористични актове, призова главният секретар на МВР

DenNews.bg
23.07.2016
размер на текста:

Координацията с колегите от българската армия е на изключително добро ниво. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов след посещение в района на Малко Търново и Резово заедно с премиера Бойко Борисов и министъра на отбраната Николай Ненчев.

В момента към страната няма регистрирана конкретна заплаха от терористичен акт, потвърди отново главният секретар. „В контекста на повишения потенциален риск във всички страни от ЕС, сме взели всички необходими мерки и при регистриране на каквато и да е заплаха, независимо от нивото й на достоверност, ще реагираме адекватно“, допълни Костов и препоръча хората да не изпадат в безпричинно чувство на безпокойство
Министър-председателят Бойко Борисов, министър Николай Ненчев, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов посетиха днес южната граница в района на Резово. Премиерът подчерта, че „Гранична полиция“ разполага с отлична техника, която позволява ситуацията по границата да бъде следена в дълбочина и да се реагира своевременно, веднага с прихващането на сигнала от системите за наблюдение.
Координацията с колегите от българската армия е на изключително добро ниво. Военнослужещите, които участват в охраната на южната ни граница оказват ценна помощ на колегите от Гранична полиция и съдействието им е високопрофесионално. Колегите са мотивирани и готови да изпълнят служебните си задължения, заяви главният секретар на МВР Георги Костов по време на посещение в Резово съвместно с министър –председателя Бойко Борисов и министъра на отбраната Николай Ненчев.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети