Телефонни измамници отмъкнаха от 80-годишен дядо в Дупница 5 000 лева

DenNews.bg
21.07.2016
размер на текста:

 С 5000 лв. се е разделил вчера 80-годишен мъж от Дупница. Станал е жертва на телефонна измама. След като му се обадил по телефона мъж и се представил за негов племенник от Кюстендил, поискал парична помощ, за да се възползва от изгодна ценова промоция на климатици. Васко – така се представил мъжът, бил в магазин на търговска верига и щял да изпрати приятеля си да вземе парите. Възрастният човек дал исканата сума, а после размислил дали не е измама…
По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.
Призоваваме: Хора, не си давайте парите на непознати! Както и да се е представил обаждащия се - роднина, приятел, съученик…, щом ще изпрати непознат за вас човек да вземе парите, бъдете сигурни: МАМЯТ ВИ!
Препоръчваме: Не съхранявайте в жилищата си големи суми пари! Не се доверявайте при обаждане, че сте спечелили уреди и техника от големи търговски вериги, но…..трябва да внесете пари, да заредите ваучери за мобилни услуги, за да си получите наградата. Не се доверявайте на служебни лица, които при обаждане по телефона се представят за полицаи, прокурори, лекари, представители на Здравната каса, счетоводители…. Какъвто и повод за обаждането да ви съобщят, щом искат пари, това са ИЗМАМНИЦИ.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети