Екзалтиран дядо яхна детска катерушка и обяви за луда майка, направила му забележка

DenNews.bg
20.07.2016
размер на текста:

 Грозна сцена се разигра на детската площадка при полицията в Дупница днес следобяд. Екзалтиран дядо се покачи на потрошена и скърцаща катерушка, за да помага на внучето си да се пързаля, и обяви за луда майка, опитала се да му обърне внимание, че има опасност всеки момент да се стовари върху главите на играещите си под него малчугани. В изключително грозната и унизителна сцена, на която ние станахме неволни свидетели, върху майката се нахвърли и цялата фамилия. Дъщерята започна да крещи в лицето на майката да отиде на психиатър, да почне да пие хапчета и че трябва да я сложат в усмирителна риза. Бабата махна пренебрежително с ръка да не обръщат внимание на «тая».
През това време дядото продължаваше да се разхожда по катерушката, която скърцаше застрашително под тежестта на тялото му. Майката все пак се опита да обясни, че дядото е с повече от указаните на табелата разрешени килограми за катерене, но дъщерята се нахвърли с още по-голяма жар.
« Първо се виж ти, ма!Като ти гледам и ти не си по-малко от 100 кила», крещеше дъщерята, въртейки дланите си.
«Луда жена. Тая кой знае каква комшийка е!, хилеше се дядото.
Аз се прибрах от Америка тия дни и там всички дядовци се качват по пързалките с децата си», заключи мъдро той.
В крайна сметка дядото, остана да се катери на поддаващата под тежестта на тялото му разнебитена и без това катерушка, чиито изкъртени парапети някой родител се бе смилил да закрепи със "свински опашки", за да не се претрепят малчуганите. Дъщерята продължи да жестикулира към майката, че е луда, бабата се опитваше да ги накара да оставят тая.
Майката взе детето си и си тръгна.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети