Оперният певец Георги Петров гневен: Интриги и интереси в община Дупница ли уволниха диригентa на хора момчетата Иван Гатев?

DenNews.bg
02.07.2016
размер на текста:

 Уважаеми г-н Кмете, Уважаеми Общински Съветници, Уважаеми Съграждани от град Дупница, Всички ние познаваме г-н ИВАН ГАТЕВ. Г-н ИВАН ГАТЕВ – създател, ръководител и диригент на ХОРА НА МОМЧЕТАТА "КАНОН", гр.Дупница от 35 години. Гордостта на Дупница. Хор, участвал в много фестивали, конкурси и концерти из цяла Европа, Русия и печелил много награди. Формирал характера на много момчета, притежаващи музикален усет. Допринесъл за изграждането ни, като личности, стойностни хора, постигнали много успехи. Тази година се навършват 35 години от създаването на ХОРА НА МОМЧЕТАТА "КАНОН", гр.Дупница. 35 години диригентът г-н ИВАН ГАТЕВ отдава живота си на хора и момчетата, пътувайки от София до Дупница ежедневно и всеотдайно. Всички ние, момчетата от хора и жителите на Дупница, искрено вярваме, че през 2016 с грандиозен концерт ще бъде отбелязан Юбилея „35 ГОДИНИ ХОР НА МОМЧЕТАТА "КАНОН", гр. Дупница“, ще бъдат поканени всички момчета, възпитаници на хора, много гости, жителите на града, а г-н ИВАН ГАТЕВ ще получи подобаващо отличие и признание за неговия грандиозен труд и отдаденост. Като възпитаник на ХОРА НА МОМЧЕТАТА "КАНОН" с цялото си уважение, потърсих г-н Гатев, да помогна за организацията на това голямо събитие, което очакваме с нетърпение. Тогава с огромна мъка и разочарование разбрах, че той е уволнен/съкратен преди три месеца от Общината. Защо Дами и Господа? Какво се случва? Общината ще спести една минимална работна заплата, за сметка на културата в нашия град? Отнема на момчетата един перфектен и много стойностен ръководител, учител, специалист и творец. Може би, има интереси, интриги и административни правила, но има и човешки правила... Г-н Кмете и Уважаеми Общински съветници, Жителите на Дупница са гласували за вас, за да пазите интересите им, да съхраните традициите и ценностите в този град, да се грижите за децата им. Не може просто така г-н ИВАН ГАТЕВ, един невероятен творец, радетел, отдал цялата си сила и енергия на една кауза в този град, допринесъл и даващ толкова много на децата и жителите на Дупница, на българската култура, да бъде просто освободен, да бъде толкова обикновено, неуважително, рутинно отхвърлен… Нека Гражданите на Дупница покажем, че имаме поглед по - широк, че не сме се втренчили единствено и само в собствения си просперитет и благополучие...Нека оценим подобаващо човека, твореца, педагога и учителя, толкова обичан и уважаван от всички нас, г-н ИВАН ГАТЕВ и неговия принос към нашия град и децата на Дупница. Една държава е силна , когато има култура и образование. И управление, което го е грижа!

 

С цялото си уважение: Георги Петров - Възпитаник на Хора на момчетата "КАНОН", гр.Дупница; Тенор от Тримата Български Тенори /Уникалните гласове/, Роден в Дупница , Гражданин на Република Бълария.

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети