Отвлякоха с хеликоптер командващия на турските ВВС по време на сватба

DenNews.bg
16.07.2016
размер на текста:

 Командващият на турските военно-въздушни сили Абидин Юнал беше взет за заложник от привържениците на преврата на сватбата на дъщерята на своя подчинен, информира вестник Хюриет.
Генералът бе гост в навечерието на сватбата на дъщерята на генерала от военно-въздушните сили на Турция Мехмет Шамвера в Истанбул. Пет хеликоптера на превратаджиите се приземили в градината по време на сватбената церемония, открили огън и отвлекли Юнал.
Турските военни са положили усилия за освобождаването на Юнал и други служители, които, според военен източник на вестника, са все още в ръцете на привържениците на преврата.
В петък късно вечерта турските власти обявиха опита за военен преврат в страната. Президентът Тайип Ердоган нарече събитията опит на бунт на една малка група от военни и призова гражданите на страната да излизат на улицата. От своя страна, премиерът Бинали Йълдъръм каза, че турското правителство продължава да работи. В събота сутринта, бунтовническите войници започнаха да се предават. Правителството твърди, че опитът за преврат не е успял. Според турския министър-председател днес вече са арестувани подбудителите на бунта.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети