Осъдиха лъжльо, прибирал по 200 лв. срещу обещание за работа в Германия

DenNews.bg
15.07.2016
размер на текста:

Лъжльо, прибирал по минимум 220 лв. срещу обещание за работа в Германия получи условна присъда от Районен съд-Благоевград, след като призна вината си.
30-годишният Д. Диков сключи споразумение с прокуратурата.
В хода на разследването е установено, че в периода от 15 януари до 15 март 2013 г. в различни градове на територията на страната, с цел да набави за себе си имотна облага, обвиняемият причинил имотна вреда на 27 души в общ размер на 6 350,40 лв. За да се сдобие с парични средства Диков, чрез публикуване на обяви в сайтовете „Джобс БГ” и „Ало БГ” от името на ЕТ „Диков-Димитър Диков”- Бургас, възбудил и поддържал заблуждение у различни лица, че ще им осигури работа в Германия. Предложението включвало безплатна квартира в гр. Хамбург за монтажници на соларни системи. Желаещите да получат работата трябвало само да заплатят транспортите разходи. В резултат на тези действия, обвиняемият чрез заблуда получил от измамените исканите суми, които варирали между 220 лв. до 240 лв. на човек.
Съдът определи на обвиняемия наказание „лишаване от свобода“ от една година и шест месеца, изпълнението на което е отложено за срок от три години. Веществените доказателства по делото – преносим компютър, мобилни телефони, се отнемат в полза на държавата. Имуществените вреди от престъплението в пълен размер са внесени от Диков по сметка на Районен съд – Благоевград, като предстои те да бъдат възстановени на пострадалите лица.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети