Славчо Павлов от РБ: Таксите за спортната зала са приемливи, но ще натоварят клубовете

DenNews.bg
14.07.2016
размер на текста:

Спортната зала и парк „Рила” имат потенциал да се самоиздържат, като във въвеждането на такси за ползването им има логика. Това смяна общинският съветник от Реформаторски блок в Дупница и председател на спортната комисия към местния парламент Славо Павлов.
Според него предложените от кмета Методи Чимев такси, които ще бъдат разгледани и гласувани от ОбС на сесията утре, са приемливи, но тези за спортната зала ще доведат до допълнително бреме за местните клубове. На пресконференция днес Павлово обясни, че на заседание на спортната комисия представители на клубовете са изразили положително становище относно предвидените такси. „Залата задължително трябва да кумулира приходи. Месечната й издръжка в момента е в рамките на 7-8 хиляди лева. 15 хиляди лева месечно пък са разходите за парк „Рила”. Двата обекта имат потенциала да се самоиздържат”, посочи Павлов и обясни, че ида идея в парка да се организират състезания по спортен риболов, да се отдават търговски петна, както и паркът да функционира и през зимния сезон. Павлов посочи още че предвидената такса за ползване на барбекютата от 6 лева ще важи за един ден, а не на час.
Общинският съветник коментира и темата с конкурса за управител на общинската болница. Павлов заяви, че ще се въздържи докато стане ясно, че няма да има опити за прокарване на лични интереси. Ще настоява в комисията по избор да влязат само независими експерти, без общински съветници и лекари.
Припомняме, че преди дни на своя пресконференция председателят на ОбС Ивайло Константинов обяви, че комисията по избор ще бъда само и единствено от външни експерти.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети