Над 150 000 лева са нужни на Марек, кметът Чимев утре ще обяви колко отпуска Общината

DenNews.bg
14.07.2016
размер на текста:

Спортната комисия към Общински съвет-Дупница ще поиска Общината да подпомогне по-сериозно ФК Марек с финансови средства за новия сезон, обяви нейният председател Славчо Павлов. На клуба ще е нужен бюджет от 139 500 лева за представителния отбор и 11 700 лева за юношите младша възраст, които през новото първенство ще играят в Елитната юношеска група.
Идеята е Община Дупница да намери начин да осигури половината от нужните средства, макар по наредба да се полагат 2000 лева за мъжкия тим и 6000 за юношеския. От футболния клуб предвиждат и 32 000 лева приходи, както и средства осигурени от президента Борис Паризов. Предложението ще бъде разгледано на утрешната сесия на общинския съвет като извънредна докладна. „Това не е частен клуб, а дружество с нестопанска цел. Трябва да се помогне на Марек и на Борис Паризов, защото доскоро тимът бе на дъното, а вече започва да се възражда. Още повече, че Борис Паризов прави изключително много неща по стадиона и този човек не можем да го оставим сам“, подчерта Павлов.
От своя страна кметът Методи Чимев заяви, че е направен разчет и че е готов със сумата, която Общината може да отдели за Марек, но ще я обяви по време на заседанието на мини парламента утре.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети