Застрахователи издирват мъртвец от 8 години заради неплатена гражданска отговорност

DenNews.bg
13.07.2016
размер на текста:

 Мъртвец от 8 години се издирва от застрахователите заради неплатена гражданска отговорност. Починалият жител на град Дупница Любен Развигорски получи на адреса на необитаваната от 8 години след неговата кончина къща уведомително писмо от Гаранционния фонд в качеството му на собственик на лек автомобил.
„Уважаеми Господине,
Съгласно чл. 483, ал.1, т.1от Кодекса на застраховането всяко лице, което притежава моторно превозно средство, което е регистрирано на територията на Република България и не е спряно от движение, е длъжно да сключи договор за задължителна гражданска отговорност.
В регистъра на Информационния център по чл. 571, ал.1, т.1 от Кодекса за застраховането към 20.06.2016г. няма данни за сключен и действащ договор за задължителна застраховка за притежаваното от Вас моторно превозно средство, пише в част от писмото на Гаранционния фонд.
По-нататък става ясно, че ако Любен Развигорски не си плати гражданската отговорност, то Гаранционния фонд ще предприеме съответните мерки и ще уведоми Министерство на вътрешните работи за прекратяване на регистрацията на моторното превозно средство.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети