Дупничани събраха 2 000 лв. за паметник на Барикадите

DenNews.bg
13.07.2016
размер на текста:

Дупничани са събрали 2 000 лв. за изграждането на паметник на Барикадите – инициатива на председателят на ОбС Ивайло Константинов и оглавеното от него сдружение „Духът на Дупница”. Общата сума в сметката на сдружението е 12 000 лв., като 10 000 лв. са дарени от Константинов.
„Ресурсът е достатъчен да инициираме конкурс за изработка на идеен проект за паметника. В момента инж. Адриана Велева е натоварена да консултира с главния архитект на общината Славка Петкова възможния терен. Желанието е той да е близо до настоящия паметник и мястото на Барикадите. Има вероятност да се постави в тясната част на имота, която остана общинска след продажбата на терена на частник”, обясни Константинов.
Идеята е паметникът да бъде открит на 4 февруари следващата година, когато ще отбележим 20 г. от Барикадите, с които Дупница „запали” България и доведе до промени – падането на пагубното управление на правителство на Жан Виденов.
Следваща инициатива на сдружението ще е изграждане на паметник на св. Иван Рилски в Дупница, посочи още ОбС-шефът.
Както е известно, сдружението „Духът на Дупница” бе учредено през месец март от политици и общественици, а неговата цел е запазване на историята на града и околията.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети