Петима охранители в Слънчев бряг са задържани за побой над турист

DenNews.bg
12.07.2016
размер на текста:

Петима охранители в Слънчев бряг са задържани за жесток побой над 22-годишен турист в дискотека в Слънчев бряг. Инцидентът е станал в рано сутринта, около 4 часа, в неделя, съобщава "Стандарт", т.е. или около месец след стрелбата, при която беше ранен Димитър Желязков-Митьо Очите, а негов охранител бе убит, а МВР обяви въвеждането на извънредни мерки в курорта.
Пострадалият е откаран с линейка в бургаската болница с наранявания по цялото тяло и сериозна травма на главата.
Петимата гардове, които се оказват свързани с Митьо Очите, са били туриста няколко минути и той е изпаднал в комоцио. До побоя е довел скандал за жена.
Малко преди дискотеката да затвори, компанията на столичанина се скарала с други посетители, тъй като младеж от едната компания поканил на танц девойка от другата.
Двете групи влезли във физически сблъсък и тръгнали навън, очевидно за да се разберат с юмруци. Човек от едната компания обаче повикал на помощ охранителите в дискотеката и петимата се намесили.
В един момент настанало масово меле, при което 22-годишният софиянец паднал безпомощен на земята с контузия на главата от побоя. Скоро след това пристигнали няколко екипа полицаи, които спрели боя и арестували охранителите- почти всичките са осъждани.
От полицията съобщиха, че в ареста на местното полицейско са прибрани 42-годишният Д.П. от Камено, който е криминално проявен и осъждан, 34-годишният асеновградчанин Д.Д., също криминално проявен и осъждан, 23-годишният Т.Д. от Бургас, отново осъждан, 20-годишният К.М., осъждан, и 38-годишният бургазлия Г.С.
Те са били част от екипа, назначен да отговаря за охраната и реда в дискотека "Вижън".
Всички арестувани са служители на охранителната фирма "Аркус сигурност", която се свързва с Митьо Очите.
Той официално се води на щат в нея като консултант.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети