Започна приемът за трето класиране за 23 свободни места в гимназиите в област Кюстендил

DenNews.bg
11.07.2016
размер на текста:

От днес до 13 юли се подават заявления за участие в трети етап на класиране след завършен VII клас. Свободните места за трети етап на класиране са обявени на сайта на РИО - Кюстендил и в училищата определени за подаване на документи. Най-много-23 свободни места са в Дупница. В гимназията по облекло и стопанско управление има 10 свободни места за паралелката бизнес-администрация. За специалността "Технология на фармацефтичните и козметични и парфюмерийни продукти" в професионалната гимназия по хранително-вкусови и хранителни технологии все още незаетите места са 5.  Паралелката по информационни технологии в Механото трябва да се попълни с още 3  бройки. Гимназия Христо Ботев е обявила 2 свободни места за паралелката по Български език и литература. В СОУ "Св. Паисий Хилендарски" има още едно свободно място в паралелката за изучаване на английски и испански език.

По едно свободно място има в паралелката с изучаване на английски и испански език в ЕГ "Д-р Петър Берон", както и в паралелката по икономика и мениджмънт ПГИМ "Йордан  Захариев.

Местата за подаване на документите за свободните места в област Кюстендил са ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кюстендил (ул. „Гладстон” № 2) и ОУ „Христаки Павлович” – Дупница (ул. „Орлинска” № 13).

За участие в III-ти етап на класиране учениците подават документи както за I-ви етап на класиране. В заявлението до началника на РИО могат да променят и пренаредят желанията си, но не запазват мястото си от по-преден етап на класиране.

В III-ти етап на класирането може да участва и ученик, който не е участвал в първия и във втория етап на класирането.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети