Цигари за 7 млн. евро са иззети от три нелегални БГ фабрики в Испания

DenNews.bg
11.07.2016
размер на текста:

Цигари за около 7 млн. евро са иззети от държаните от българи три нелегални фабрики в Испания, които бяха разкрити миналата седмица.
20 българи бяха арестувани преди няколко дни в мащабна акция против обектите, тайно организирани в испанските градове Толедо, Саламанка и Малага.
Фабриките са били модерно оборудвани, предимно с нови машини. Всички сгради са били много добре шумоизолирани и дори не е можело да се предположи, че във всяка фабрика има и специален генератор.
Цигарите са изнасяни главно за Великобритания и Франция.
Една машина е произвеждала по около 120 мастербокса на ден. Специален човек е организирал доставките на храна и вода. Имало дори и готвачка.
Част от задържаните българи са се занимавали и преди с производство на цигари, но след това са преминали в нелегалния сектор, коментират запознати.
Голяма част от българите са живеели в помещения във фабриките. Част от тях са познати на разследващите във връзка със свои предишни прояви в Холандия.
Днес по обяд се очаква още данни от разследването да бъдат обявени на пресконференция от представители на българските и испанските власти. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети