Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу румънец, причинил катастрофа и смърт край Кочериново

DenNews.bg
07.06.2016
размер на текста:

 Окръжна прокуратура - Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу румънския гражданин Йони Балтаг за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 4 във вр. с ал. 3, б. ”б”, изр. 1, вр. с ал. 1, вр. с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс, информират от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.
На 10.05.2014 г., около 12.30 ч., на главен път Е-79, в близост до разклона за гр. Кочериново, обл. Кюстендил, обвиняемият Балтаг управлявал лек автомобил марка "Део Сиело“, движейки се в посока гр. Благоевград. В резултат на нарушаване правилата за движение по ЗДвП, колата навлязла в насрещната лента за движение и се е ударила в движещия се в посока гр. София лек автомобил "Мицубиши колт", управляван от М.В. Вследствие на сблъсъка на двете коли шофьорът на другия автомобил загинал, а на други две лица, пътуващи с него, били нанесени телесни повреди с различна степен на тежест. На Х.Д - пътник на задната седалка отдясно в "Мицубиши колт", било причинено постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. А на другия – К.К., седял до него на задната седалка, били нанесени средни телесни повреди, изразяващи се в разстройство на здравето, временно опасно за живота, вследствие на черепно мозъчната и гръдна травма и травматичния шок (заедно и поотделно), счупване на челюст и трайно затрудняване движенията на десен долен крайник, вследствие на фрактурата на дясна бедрена кост.
Предстои Окръжният съд да насрочи делото срещу румънския гражданин за извършена катастрофа, довела до смърт по непредпазливост на едно лице и причиняване на телесни повреди на повече от едно лице.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети