8-годишният син на кмета на Бистрица преряза лентата на нова детска площадка

DenNews.bg
06.06.2016
размер на текста:

Синът на кмета на дупнишкото село Бистрица Кирил Огненски Чавдар, преряза лентата на нова детска площадка, навръх рождения си ден. Момчето, което вчера навърши 8 години, участва в официалната церемония редом с татко си и кмета на Дупница Методи Чимев.
Под жаркото слънце в неделния ден бяха открити паметна плоча на загиналите във войните жители на Бистрица и нова детска площадка, формиращи красив площад, съчетаващ почит към миналото и надежда за бъдещето, в непосредствена близост до местната църква „Възнесение Господно”. На паметната плоча са изписани имената на 33-ма бистричани, дали живота си за България.
Преди официалната част архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски и местният свещеник Борис Минчев отслужиха водосвет за здраве.
„Бяхме длъжни да направим така, че дечицата да има къде да играят и да се забавляват. Още по-приятно е, че тук имаме съчетание на минало, настояще и бъдеще. Отец Георги хубаво го каза – за да живее едно село освен от спомени се нуждае и от настояще и бъдеще. Благодаря на кмета Кирил Огненски и на инициативния комитет от Бистрица, които подготвиха този паметник. Убеден съм, че за да ни има, трябва да помним миналото си, но и да се грижим за бъдещето си. Пожелавам на децата да ползват новата площадка със здраве. Нека и я пазят, защото тя е за тях”, каза кметът на Дупница Методи Чимев.
Кметът на Бистрица пък благодари на фирмата изпълнител, че е изпълнила строителните работи изключително бързо, на хората от селото за помощта и най-вече на приятелите си, които са оказали голямо съдействие.
„Пожелавам Бистрица да има повече деца, за да се изпълни новата площадка, а и да имаме повод да искаме следваща”, каза Огненски.
Под изпълнение на духова музика бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча. Детски и женски самодейни състави се включиха в програмата с изпълнения на възрожденски и детски песни.

 

ВИЖТЕ СНИМКИ В РУБРИКАТА ДЕНЯТ В СНИМКИ

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети