Бомбардировки смазаха подразделения на Ислямска държава в Ирак

DenNews.bg
30.06.2016
размер на текста:

Водената от САЩ военната коалицията е нанесла серия тежки удари по цели на терористичната групировка Ислямска държава край иракския град Фалуджа.
По данни на военен източник, цитиран от Ройтерс, най-малко 250 джихадисти са убити и са унищожени поне 40 автомобила. Ако числата се потвърдят, това ще означава, че бомбардировката е от най-смъртоносните, които терористичната групировка е понасяла някога.
Ударите са нанесени южно от Фалуджа, окончателно освободен от присъствието на джихадистите миналата седмица. Поразена е именно колона, отстъпващи след боевете за Фалуджа бойци на ИД, съобщи иракското министерство на отбраната, цитирано от Би Би Си. Според министерството иракски самолети са бомбардирали конвоя близо до границата със Сирия. То разпространи и снимки, показващи не по-малко от 20 опожарени джипове и камиони.
Въпреки териториалните си загуби групировката запазва възможностите да нанася удари в чужбина, пише Ройтерс, посочвайки като пример атентата на международно летище „Ататюрк” в Истанбул. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети