Екскметът Соколов е назначен в общинската болница, не се изживявал като съветник

DenNews.bg
28.06.2016
размер на текста:

Екскметът на Дупница и собственик на частен медицински център д-р Пламен Соколов е назначен в общинската болница, което обяснява ежедневното му присъствие там. Това обясни днес управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски” Росен Тимчев.
„Хора, които имат лошо отношение към общинската болница си позволяват да манипулират общественото мнение. Казвам за пореден път, че няма човек в Дупница, включително кмет, председател на Общински съвет, общински съветници, ако щете Бойко Борисов, който може да повлияе на решенията ми. Дори майка ми не може да повлияе на решенията ми. Това го казвам, за да е ясно, че аз съветници нямам. Други хора имат съветници. Аз имам заместник и това е д-р Бойко Кючуков. Уважавам всички колеги в болницата и работя с тях в колектив”, коментира Тимчев в отговор на информацията, че Соколов се изживява като негов съветник.
Според управителя подобни твърдения за опит за вкарване на интрига и напрежение в момент на стабилизация на болница.
Тимчев обясни още, че д-р Соколов е назначен преди няколко седмици на половин работен ден, което се наложило заради увеличаване на обема на работа на ортопедично отделение. Припомняме, че именно в това отделение работи и бившият управител д-р Любомир Таушански.

 

А заради мениджмънта на д-р Таушански сега болницата изпраща служители в щастлива пенсия с по 5 000-6 000 лв. обезщетения за неизползван отпуск.

 

„Ето това е проблем. Заради лош мениджмънт и недоглеждане в годините назад персоналът е натрупал стотици дни платен отпуск. Това е непрофесионално за един ръководител, престъпна небрежност, но най-вероятно няма да има кои да поеме отговорност”, посочи Тимчев.
Към момента около 30 души са пенсионирани, а всеки трети е с голямо обезщетение заради неизползван отпуск. Към момента няма заведени съдебни дела от страна на освободени от работа и пенсионирани служители, посочи още управителят.
Съкращенията на персонала не са довели до трудности в работата. Няма недостиг на кадри. „Болницата не е социално заведение, което да държи на работа излишни кадри. Имаше щатове, без които може да се работи напълно спокойно”, обясни още Тимчев.
Няма нито един напуснал лекар, а отпуските вече се чистят по график, за да не се стига до натрупването им.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети